Hovězí játra marinovaná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 575 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 40 g
- Sodík 327 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 481.9 mg
- Draslík 723.2 mg
- Vláknina 709.8 mg
- Vitamín A 709.8 mg
- Vitamín B6 2.1 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 19.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá játra nakrájíme na plátky.
-
2
Česnek oloupeme a prolisujeme, promícháme se solí, mletou paprikou, najemno nasekaným oreganem a petrželkou. Smícháme ocet s olivovým olejem a vmícháme do česnekové směsi. Do připravené marinády vložíme plátky jater a necháme asi 12 hodin marinovat.
-
3
Marinovaná játra vložíme na pánev a opékáme z obou stran do změknutí. Opečená játra vyjmeme z pánve. Do šťávy, kterou játra pustila, vmícháme marinádu a dusíme, dokud omáčka nezhoustne.
-
4
Játra i omáčku osolíme a opepříme.
-
5
Ihned podáváme.