Ančovičková omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 174 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 15 g
- Sodík 585 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 42.9 mg
- Draslík 131.8 mg
- Vláknina 995 mg
- Vitamín A 995 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle orestujeme najemno nasekanou cibulku. K cibulce přimícháme nasekané ančovičky a promícháme. Hned zalijeme hovězím vývarem a vinným octem. Na mírném plameni povaříme 20 minut.
-
2
Nakonec promícháme s nasekanými bylinkami, smetanou a základní světlou omáčkou. Dle chuti osolíme a opepříme. Jakmile se chutě spojí, sundáme z tepla.