Jehněčí s rozmarýnem a česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Jehněčí kotlety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.94 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 454 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 316 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 132 mg
  • Draslík 735.4 mg
  • Vláknina 4458.8 mg
  • Vitamín A 4458.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí kotlety prudce osmažíme na rozehřátém oleji asi 5 minut z každé strany.

  • 2

    Omyté lístky rozmarýnu nahrubo nasekáme a vložíme k masu. S rozmarýnem maso smažíme dalších 5 minut.

  • 3

    Oloupané stroužky česneku prolisujeme a rozetřeným česnekem potřeme kotlety. Opékáme ještě asi 2 minuty, poté přidáme jemně nasekanou petrželovou nať, sůl a pepř a horké podáváme.

Komentáře k receptu