Parmice na bílém víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 390 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 20 g
- Sodík 629 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 98 mg
- Draslík 1034 mg
- Vláknina 5192.5 mg
- Vitamín A 5192.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.5 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme citron a pokrájíme na hodně tenká kolečka. V hrnci s vařící vodou spaříme rajčata a nahrubo nasekáme.
-
2
V dostatečně velké pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm za občasného zamíchání oloupaný česnek a omytou, osušenou a jemně nasekanou petrželku, aniž bychom nechali česnek zbarvit. Přidáme polovinu rajčat a víno a vše podusíme na prudkém ohni a za častého míchání asi 10 minut, aby se část tekutiny vyvařila.
-
3
Ochutíme omáčku špetkou soli a špetkou čerstvě mletého pepře. Pak přidáme ryby, několik koleček citronu, zbývající rajčata a vše dusíme na středním plameni pod pokličkou dalších 8-10 minut. Pak přemístíme ryby i s omáčkou na servírovací mísu a hotový pokrm podáváme horký na stůl.