Parmice na bílém víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 800 g Parmice
  • 60 g Petržel kudrnka
  • 50 ml Olej olivový
  • 1 ks Citrony
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 390 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 629 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 98 mg
  • Draslík 1034 mg
  • Vláknina 5192.5 mg
  • Vitamín A 5192.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.5 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme citron a pokrájíme na hodně tenká kolečka. V hrnci s vařící vodou spaříme rajčata a nahrubo nasekáme.

  • 2

    V dostatečně velké pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm za občasného zamíchání oloupaný česnek a omytou, osušenou a jemně nasekanou petrželku, aniž bychom nechali česnek zbarvit. Přidáme polovinu rajčat a víno a vše podusíme na prudkém ohni a za častého míchání asi 10 minut, aby se část tekutiny vyvařila.

  • 3

    Ochutíme omáčku špetkou soli a špetkou čerstvě mletého pepře. Pak přidáme ryby, několik koleček citronu, zbývající rajčata a vše dusíme na středním plameni pod pokličkou dalších 8-10 minut. Pak přemístíme ryby i s omáčkou na servírovací mísu a hotový pokrm podáváme horký na stůl.

Komentáře k receptu