Chobotnice na víně s ledovým salátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1122 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 87 g
- Sodík 1105 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 160 mg
- Draslík 1401.9 mg
- Vláknina 1396 mg
- Vitamín A 1396 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.7 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Důkladně omyjeme chobotnici, dáme ji do hrnce. Zalijeme vodou, vínem, olejem, přidáme pepř a bobkový list. V tomto nálevu vaříme chobotnici asi hodinu, dokud nezměkne. Vyjmeme na prkénko a necháme vychladnout. Poté ji nakrájíme na malé kousky, osolíme, zakápneme olivovým olejem. Na talíř poklademe listy ledového salátu, do středu rozložíme pokrájenou chobotnici a podáváme.