Chobotnice na víně s ledovým salátem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 200 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Salát ledový
  • 0.75 l Víno červené
  • 3 dl Olej olivový
  • 2 kg Chobotnice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1122 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 87 g
  • Sodík 1105 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 160 mg
  • Draslík 1401.9 mg
  • Vláknina 1396 mg
  • Vitamín A 1396 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.7 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Důkladně omyjeme chobotnici, dáme ji do hrnce. Zalijeme vodou, vínem, olejem, přidáme pepř a bobkový list. V tomto nálevu vaříme chobotnici asi hodinu, dokud nezměkne. Vyjmeme na prkénko a necháme vychladnout. Poté ji nakrájíme na malé kousky, osolíme, zakápneme olivovým olejem. Na talíř poklademe listy ledového salátu, do středu rozložíme pokrájenou chobotnici a podáváme.

Komentáře k receptu