Mořský jazyk se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 533 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 26 g
- Sodík 703 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 120 mg
- Draslík 1505.1 mg
- Vláknina 9930 mg
- Vitamín A 9930 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybí maso omyjeme pod studenou tekoucí vodou, scedíme a osušíme. Očistíme houby, opláchneme a osušíme. Omyjeme petrželku a nasekáme najemno.
-
2
Mrkev oškrábeme, z cuket odkrojíme stopky a oloupeme brambory. Všechnu zeleninu omyjeme a škrabkou z ní vykrájíme kuličky. Odděleně povaříme v osolené vodě 1 minutu cukety, 2 minuty brambory a 4 minuty mrkev. Povařenou zeleninu scedíme.
-
3
Do pekáče dáme mrkev, cukety, brambory a houby. Zalijeme olejem, osolíme a opepříme. Pekáč dáme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme cca 20 minut. Pekáčem občas zatřeseme, aby se zelenina připekla ke dnu.
-
4
Mezitím ochutíme rybu zvenčí i uvniti špetkou soli a špetkou čerstvě mletého pepře. Vložíme do pekáče vytřeného olejem, přilijeme bílé víno a ryby stejnoměrně posypeme nasekanou petrželkou. Pečeme asi 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C a občas přelijeme vypečenou šťávou. Upečenou rybu podáváme s pečenou zeleninou.