Vývar s hráškem, těstovinami a kuřecími játry
Suroviny
- 115 g Játra kuřecí
- 15 g Máslo čerstvé
- 225 g Hrášek mražený
- 50 g Těstoviny Farfalle
- 15 ml Olej olivový
- 30 ml Víno bílé
- 1000 ml Vývar drůbeží
- 3 ks Petržel - nať
- 3 ks Šalvěj čerstvá
- 3 ks Cibulka jarní
- 3 špetka Majoránka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 502 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 14 g
- Sodík 926 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 103.7 mg
- Draslík 246.1 mg
- Vláknina 7492.2 mg
- Vitamín A 7492.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánev do rozehřátého oleje smíchaného s máslem vložíme prolisovaný česnek a čerstvé bylinky. Osolíme, opepříme a necháme smažit. Po několika minutách přidáme na menší kousky nakrájená kuřecí játra a zprudka je osmažíme, aby se zbarvila a oschla.
-
2
Poté zalijeme směs vínem a necháme vařit, aby se víno vypařilo. Pánev odstavíme a játra podle chuti dokořeníme.
-
3
Osolený a opepřený kuřecí vývar přivedeme k varu, vložíme do něj těstoviny a přisypeme hrášek. Necháme vařit 5 minut.
-
4
Nakonec do vývaru vložíme osmažená kuřecí játra, nakrájené jarní cibulky a necháme prohřát. Můžeme ihned servírovat.