Vývar s hráškem, těstovinami a kuřecími játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 115 g Játra kuřecí
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 225 g Hrášek mražený
  • 50 g Těstoviny Farfalle
  • 15 ml Olej olivový
  • 30 ml Víno bílé
  • 1000 ml Vývar drůbeží
  • 3 ks Petržel - nať
  • 3 ks Šalvěj čerstvá
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 3 špetka Majoránka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 502 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 926 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 103.7 mg
  • Draslík 246.1 mg
  • Vláknina 7492.2 mg
  • Vitamín A 7492.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánev do rozehřátého oleje smíchaného s máslem vložíme prolisovaný česnek a čerstvé bylinky. Osolíme, opepříme a necháme smažit. Po několika minutách přidáme na menší kousky nakrájená kuřecí játra a zprudka je osmažíme, aby se zbarvila a oschla.

  • 2

    Poté zalijeme směs vínem a necháme vařit, aby se víno vypařilo. Pánev odstavíme a játra podle chuti dokořeníme.

  • 3

    Osolený a opepřený kuřecí vývar přivedeme k varu, vložíme do něj těstoviny a přisypeme hrášek. Necháme vařit 5 minut.

  • 4

    Nakonec do vývaru vložíme osmažená kuřecí játra, nakrájené jarní cibulky a necháme prohřát. Můžeme ihned servírovat.

Komentáře k receptu