Mořský jazyk na bylinkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 303 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 22 g
- Sodík 574 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 48 mg
- Draslík 633.8 mg
- Vláknina 7965.5 mg
- Vitamín A 7965.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky sivěna omyjeme a osušíme. Omyjeme šalvěj, tymián, rozmarýn a petrželku, osušíme a jemně nasekáme. Rybí plátky potřeme olejem, osolíme a opepříme a posypeme částí nasekané směsi bylinek.
-
2
Postavíme na plamen pánev s roštem, vložíme do ní rybí plátky a opékekáme 3-4 minuty. Poté obratíme a opékáme 3 minuty po druhé straně.
-
3
V misce smícháme citronovou šťávu se špetkou soli a špetkou čerstvě mletého pepře, přiléváme zbývající olej a vyšleháme hladkou zálivku. Přidáme zbytek nasekané směsi bylinek. Plátky sivěna rozložíme na servírovací míse a horké je podáváme s bylinkovou omáčkou.