Mořský jazyk na bylinkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 60 g Petržel - nať
  • 5 g Pepř černý celý
  • 60 g Tymián čerstvý
  • 400 g Mořský jazyk
  • 20 g Rozmarýn čerstvý
  • 80 ml Olej olivový
  • 15 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Šalvěj čerstvá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 303 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 574 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 48 mg
  • Draslík 633.8 mg
  • Vláknina 7965.5 mg
  • Vitamín A 7965.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky sivěna omyjeme a osušíme. Omyjeme šalvěj, tymián, rozmarýn a petrželku, osušíme a jemně nasekáme. Rybí plátky potřeme olejem, osolíme a opepříme a posypeme částí nasekané směsi bylinek.

  • 2

    Postavíme na plamen pánev s roštem, vložíme do ní rybí plátky a opékekáme 3-4 minuty. Poté obratíme a opékáme 3 minuty po druhé straně.

  • 3

    V misce smícháme citronovou šťávu se špetkou soli a špetkou čerstvě mletého pepře, přiléváme zbývající olej a vyšleháme hladkou zálivku. Přidáme zbytek nasekané směsi bylinek. Plátky sivěna rozložíme na servírovací míse a horké je podáváme s bylinkovou omáčkou.

Komentáře k receptu