Hřebenatky po benátsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Petržel - nať
  • 90 ml Olej olivový
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Citrony
  • 16 ks Hřebenatka
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 353 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 745 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 52.8 mg
  • Draslík 603.9 mg
  • Vláknina 3367.5 mg
  • Vitamín A 3367.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nožem otevřeme hřebenatky, vyjmeme měkkýše z mušlí, dobře omyjeme a mušle uschováme. Oloupeme česnek, omyjeme petrželku a oboje nasekáme.

  • 2

    Do pánve dáme olej, měkkýše a nasekanou petrželku s česnekem, přidáme sůl a čerstvě mletý pepře a na středním plameni 2-3 minuty pod pokličkou podusíme.

  • 3

    Omyjeme a osušíme 4 mušle a položíme na jednotlivé talíře. Vložíme do mušlí měkkýše, zastříkneme je trochou citronové šťávy a ozdobíme klínky citronu a snítkou petrželky. Hotový pokrm podáváme na stůl.

Komentáře k receptu