Hřebenatky po benátsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 353 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 24 g
- Sodík 745 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 52.8 mg
- Draslík 603.9 mg
- Vláknina 3367.5 mg
- Vitamín A 3367.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nožem otevřeme hřebenatky, vyjmeme měkkýše z mušlí, dobře omyjeme a mušle uschováme. Oloupeme česnek, omyjeme petrželku a oboje nasekáme.
-
2
Do pánve dáme olej, měkkýše a nasekanou petrželku s česnekem, přidáme sůl a čerstvě mletý pepře a na středním plameni 2-3 minuty pod pokličkou podusíme.
-
3
Omyjeme a osušíme 4 mušle a položíme na jednotlivé talíře. Vložíme do mušlí měkkýše, zastříkneme je trochou citronové šťávy a ozdobíme klínky citronu a snítkou petrželky. Hotový pokrm podáváme na stůl.