Rejnok z Latia

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 50 g Petržel - nať
  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 100 ml Olej olivový
  • 50 ml Ocet vinný
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Chilli paprička
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 kg Rejnok křídlo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 509 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 721 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 140 mg
  • Draslík 429 mg
  • Vláknina 3262.5 mg
  • Vitamín A 3262.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odrhneme rejnoka, vykucháme, omyjeme a pokrájíme na kusy.

  • 2

    Oloupeme rajče a pokrájíme na kostičky.

  • 3

    Očistíme houby, omyjeme a pokrájíme na plátky.

  • 4

    Oloupeme stroužky česneku, vhodíme do pánve s rozpáleným olejem, přidáme papričku, pokrájené rajče, víno, ocet a houby. Chvíli restujeme.

  • 5

    Navrch dáme pokrájenou rybu, osolíme, obsah pánve uvedeme do varu, dusíme pod pokličkou 15 minut a občas pánví zatřeseme, aniž bychom obsah míchali.

  • 6

    Omyjeme a nasekáme petrželku a vhodíme na pánev. Po 2 minutách je pokrm hotový a podáváme na stůl.

Komentáře k receptu