Treska na celeru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 394 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 26 g
- Sodík 829 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 55.5 mg
- Draslík 878.1 mg
- Vláknina 4857.5 mg
- Vitamín A 4857.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrozinky necháme bobtnat 15 minut ve vlažné vodě. Očistíme žebra celeru a pokrájíme na tyčinky. Oloupeme cibuli a pokrájíme.
-
2
V pekáči vaříme 8 minut olej s 2 dl vody a pokrájeným celerem a cibulí, tekutinu osolíme a opepříme. Přidáme osolené rybí plátky, vypeckované olivy, piniová semínka, scezené a pokrájené hrozinky a celerovou nať.
-
3
Zakryjeme pekáč hliníkovou fólií, dáme do předehřáté trouby na 180 °C a necháme 15-20 minut rybí plátky podusit. Po vytažení z trouby přemístíme na servírovací mísu, přelijeme omáčkou a hotový pokrm podáváme na stůl.