Těstovinový salát se sušenými rajčaty a čerstvou okurkou
Suroviny
- 600 g Rajčata sušená sterilovaná
- 220 g Těstoviny Farfalle
- 50 g Roketa
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 4 ks Cibulka jarní
- 4 ks Bazalka
- 0.5 ks Okurka salátová
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 627 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 31 g
- Sodík 698 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 4.1 mg
- Draslík 2572.2 mg
- Vláknina 23160.5 mg
- Vitamín A 23160.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 159.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve větším hrnci v osolené vodě vaříme těstoviny na zkus a poté scedíme.
-
2
V mezičase připravíme zálivku. Smícháme Olivový olej s cukrem, octem, rozšlehanou hořčicí, posekanými čtyřmi lístky bazalky, půl lžičkou soli a špetkou pepře.
-
3
Scezené těstoviny vsypeme do mísy, vmícháme zálivku a přidáme pokrájená rajčata bez nálevu, natrhanou roketu, nakrájenou jarní cibulku a okurku, z které jsme vykrojili semena a nakrájeli na kostičky. Salát osolíme, opepříme a zasypeme strouhaným parmazánem. Salát podáváme teplý.