Mořský jazyk na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 60 g Lilek
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 50 g Šalotka
  • 400 g Mořský jazyk
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 30 ml Olej olivový
  • 150 ml Víno bílé
  • 100 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Citrony
  • 4 ks Rajčata
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 694 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 571 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 138 mg
  • Draslík 1374.8 mg
  • Vláknina 8719 mg
  • Vitamín A 8719 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.3 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 40.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu pečlivě očistíme, odřízneme černou kůži, vyvrhneme, omyjeme, osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem.

  • 2

    Pekáček vymažeme máslem, na dno nasypeme pokrájenou šalotku a posekanou petrželku. Na to položíme rybu, na kterou vymačkáme šťávu z půlky citronu. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme nahrubo. Lilek očistíme a nakrájíme na kolečka. Rajčaty s lilkem obložíme rybu, podlijeme vínem a vodou, dáme do předehřáté trouby a pečeme 15 minut.

  • 3

    Rybu vyndáme na oválný talíř, do šťávy v pekáčku zamícháme 2 lžíce másla a touto šťávou rybu přelijeme.

Komentáře k receptu