Mořský jazyk na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 694 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 47 g
- Sodík 571 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 138 mg
- Draslík 1374.8 mg
- Vláknina 8719 mg
- Vitamín A 8719 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.3 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 40.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu pečlivě očistíme, odřízneme černou kůži, vyvrhneme, omyjeme, osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem.
-
2
Pekáček vymažeme máslem, na dno nasypeme pokrájenou šalotku a posekanou petrželku. Na to položíme rybu, na kterou vymačkáme šťávu z půlky citronu. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme nahrubo. Lilek očistíme a nakrájíme na kolečka. Rajčaty s lilkem obložíme rybu, podlijeme vínem a vodou, dáme do předehřáté trouby a pečeme 15 minut.
-
3
Rybu vyndáme na oválný talíř, do šťávy v pekáčku zamícháme 2 lžíce másla a touto šťávou rybu přelijeme.