Zapékané parmice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 294 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 15 g
- Sodík 353 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 77.1 mg
- Draslík 609.3 mg
- Vláknina 889.7 mg
- Vitamín A 889.7 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pekáček vymažeme silnou vrstvou másla, vyskládáme do něj parmice, poklademe plátky lanýžů, osolíme, opepříme, přisypeme nadrobno pokrájenou šalotku, přidáme na plátky pokrájené žampiony, přilijeme bešamel, bílé víno, zasypeme strouhankou a dáme zapéct.
-
2
Pečeme v předehřáté troubě 15 minut.
-
3
Na talířích porce posypeme posekanou petrželkou a zakapeme citronovou šťávou.