Smažená treska na másle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 743 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 23 g
- Sodík 406 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 122.5 mg
- Draslík 1904.4 mg
- Vláknina 25104.5 mg
- Vitamín A 25104.5 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tresku naporcujeme na menší kousky, osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce. Na pánvi rozpustíme máslo a kousky ryby na másle usmažíme. Rybu vyndáme z pánve a pokapeme citronovou šťávou.
-
2
Ke zbytku másla na pánvi přidáme 2 lžíce čerstvého másla a necháme rozpustit. Přisypeme posekanou petrželku a přelijeme porce ryby přímo na talířích.
-
3
Podáváme s pečeným bramborem.