Těstovinová nádivka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Těstoviny vařené (průměr)
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 30 g Slanina vepřová
  • 100 g Salám jemný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 245 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 402 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 199.2 mg
  • Draslík 125.6 mg
  • Vláknina 812.5 mg
  • Vitamín A 812.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo utřeme se 3 žloutky do pěny. Přidáme 1,5 lžíce strouhanky, mléko, nasekanou petrželku, usmaženou cibulku se slaninou, na kostičky nakrájený salám a nakonec vmícháme uvařené, případně nakrájené těstoviny. Vše promícháme.

  • 2

    Do směsi ještě přidáme 1 vejce, okořeníme muškátovým oříškem a květem a zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný ze 3 bílků.

  • 3

    Nádivku pečeme ve středně vyhřáté troubě v máslem vymazané a strouhankou vysypané formě nebo pekáčku dozlatova.

Komentáře k receptu