Rýže se šafránem a ocásky garnátů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1088 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 29 g
- Sodík 2674 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 436 mg
- Draslík 1227.8 mg
- Vláknina 22182.5 mg
- Vitamín A 22182.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci uvedeme do varu kuřecí vývar. V osolené vařící vodě povaříme hrášek, dokud není měkký. Jemně nasekáme cibuli, oloupeme ocásky garnátů a odstraníme černé střívko.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme cibuli. Přisypeme rýži, smažíme.
-
3
Přilijeme bílé víno a necháme vyvařit. Přilijeme vařící kuřecí
-
4
vývar, přidáme šafrán, za častého míchání rýži uvaříme. Vmícháme máslo a hrášek.
-
5
Ocásky garnátů osolíme, opepříme a smažíme cca 2 minuty. Přidáme spařená a oloupaná rajčata, vše podusíme. Rýži podáváme ozdobenou ocásky garnátů v omáčce.