Česneková polévka s chlebem po francouzsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Cibule
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 14 g Máslo čerstvé
  • 1250 ml Hovězí vývar základní
  • 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 plátek Chléb toastový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 316 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1336 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 12.7 mg
  • Draslík 580.4 mg
  • Vláknina 10258.8 mg
  • Vitamín A 10258.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrolu na másle zpěníme plátky cibule a jeden prolisovaný stroužek česneku. Pražíme je až třicet pět minut, pak přidáme mouku a pokračujeme tři minuty. Poté po částech přiléváme vývar, přivedeme ho k varu, zmírníme teplotu a směs dusíme třicet minut pod pokličkou. Polévku osolíme a opepříme.

  • 2

    Polévku servírujeme v miskách s opečeným chlebem a kousky sýra.

Komentáře k receptu