Bramborový nákyp se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 351 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 18 g
- Sodík 187 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 169.1 mg
- Draslík 733.1 mg
- Vláknina 8433.3 mg
- Vitamín A 8433.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Rozdělíme do 3 vrstev. Vymastíme si zapékací mísu olejem a klademe plátky brambor. Každou vrstvu osolíme, posypeme pažitkou, zalijeme částí mléka s rozšlehanými vejci a nastrouhaným sýrem. To samé opakujeme i u dalších vrstev včetně poslední.
-
2
Nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
-
3
Hotový nákyp krájíme na kostky nebo výseče, záleží na tvaru zapékací mísy.