Bramborový nákyp se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 1 kg Brambory
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 351 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 187 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 169.1 mg
  • Draslík 733.1 mg
  • Vláknina 8433.3 mg
  • Vitamín A 8433.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Rozdělíme do 3 vrstev. Vymastíme si zapékací mísu olejem a klademe plátky brambor. Každou vrstvu osolíme, posypeme pažitkou, zalijeme částí mléka s rozšlehanými vejci a nastrouhaným sýrem. To samé opakujeme i u dalších vrstev včetně poslední.

  • 2

    Nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

  • 3

    Hotový nákyp krájíme na kostky nebo výseče, záleží na tvaru zapékací mísy.

Komentáře k receptu