Tuňák na citronu s čínskými nudlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Nudle vaječné
  • 250 g Chřest bílý
  • 125 g Hrášek
  • 150 g Tuňák v oleji
  • 20 g Zázvor celý
  • 20 ml Omáčka sójová
  • 5 ml Olej sezamový
  • 20 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 125 ml Mléko kokosové
  • 20 ml Omáčka rybí
  • 20 ml Chilli omáčka
  • 20 ml Limetková šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 ks Citronová tráva
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 620 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 456 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 89 g
  • Cholesterol 59.3 mg
  • Draslík 1558.2 mg
  • Vláknina 11963.2 mg
  • Vitamín A 11963.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.7 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nudle uvaříme podle návodu na obalu.

  • 2

    Smícháme nasekanou bazalku, mléko, rybí, chilli a sójovou omáčku a limetkovou šťávu. Směs promícháme a odložíme.

  • 3

    Na wok pánvi na arašídovém i sezamovém oleji smažíme tři minuty osminky cibule, nastrouhaný zázvor, nasekanou chilli papričku a kousky citronové trávy.

  • 4

    Z tuňáka vykrojíme tři steaky, ty nakrájíme na nudličky a přidáme je do wok pánve na tři minuty. Směs zamícháme a vyjmeme ji.

  • 5

    Do pánve dáme kousky chřestu, nudličky papriky, hrášek a směs restujeme tři minuty doměkka.

  • 6

    Přidáme maso a omáčku, povaříme ji tři minuty na mírném ohni do zhoustnutí a nakonec opepříme.

  • 7

    Pokrm podáváme okamžitě s omáčkou a nudlemi.

Komentáře k receptu