Raviolony s plody moře
Suroviny
- 200 g Cuketa
- 100 g Chřest bílý
- 5.6 g Máslo čerstvé
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 50 g Petržel - nať
- 200 g Garnát obecný
- 50 g Šalotka
- 300 g Špenát listový čerstvý
- 500 g Treska aljašská
- 60 ml Olej olivový
- 20 ml Balsamico ocet
- 3 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 702 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1012 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 334.9 mg
- Draslík 1414.6 mg
- Vláknina 11787.5 mg
- Vitamín A 11787.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.2 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme náplň. Oloupeme ocásky garnátů a pokrájíme na kousky. Očistíme stonky chřestu a nahrubo pokrájíme. Cukety nasekáme. Propláchneme listy špenátu a nasekáme. Petrželku nasekáme.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo a smažíme na něm 2-3 minuty za častého míchání nasekané cukety, pokrájený chřest a nasekaný špenát. Zeleninu vyjmeme a dáme stranou. Do téže pánve nalijeme olej, rozehřejeme ho a 2 minuty na něm smažíme pokrájené ocásky garnátů a pokrájené ryby. Osolíme je a opepříme, přidáme směs předem připravené zeleniny, vše posypeme nasekanou petrželkou.
-
3
Připravíme ravioloni. Rozválíme těsto (z mouky a vajec) na tenký plát a vykrajujeme z něho kolečka o průměru asi 12 cm. Vidličkou rozšleháme vejce a polovinu koleček jím potřeme. Doprostřed rozdělíme připravenou náplň. Přikryjeme zbývajícími kolečky a prstem objedeme okraje, aby držela pohromadě. Vaříme je v páře 7-8 minut.
-
4
Mezitím připravíme omáčku. Oloupeme ocásky garnátů, odstraníme z nich černé střívko a pokrájíme na kolečka. Oloupeme šalotku a jemně nasekáme. Do pánvičky nalijeme olej a nasekanou šalotku na něm osmažíme. Přidáme nakrájené ocásky garnátů, za častého míchání je krátce osmažíme. Přilijeme balzamický ocet, přidáme špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře, vše 2 minuty při mírné teplotě vaříme. Nakonec hotovou omáčku posypeme nasekanou petrželkou a horké ravioloni s omáčkou podáváme.