Penne s vejci a ančovičkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 483 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1486 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 143.9 mg
- Draslík 272.2 mg
- Vláknina 1502.5 mg
- Vitamín A 1502.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opereme petrželku a nasekáme ji. Ančovičky povaříme v hrnci s vodou, aby se zbavily soli, vykostíme je a pokrájíme na kousky. V hlubokém talíři rozšleháme vejce se špetkou soli a špetkou čerstvě mletého pepře.
-
2
Uvaříme těstoviny. Mezitím rozehřejeme ve velké pánvi olej a rozmělníme v něm ančovičky, přidáme těstoviny a při střední teplotě smažíme 2 minuty.
-
3
Tenkým pramínkem za neustálého míchání vařečkou do těstovin přiléváme rozšlehaná vajíčka. Přidáme nastrouhané pecorino (sýr ovčí tvrdý) a pepř a stále mícháme. Stáhneme pánev ze sporáku, posypeme hotový pokrm petrželkou a podáváme na stůl.