Salát s roketou a jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 595 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 32 g
- Sodík 688 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 25.7 mg
- Draslík 1126.8 mg
- Vláknina 21492.5 mg
- Vitamín A 21492.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory zalijeme vodou a přivedeme do varu. Vaříme cca 15 minut. Scedíme a necháme zchladnout. Přendáme do mísy.
-
2
Jablka nakrájíme a promícháme s citronovou šťávou. Necháme okapat a přidáme k bramborám. Přisypeme nahrubo nakrájené ořechy, sýr na kostičky a roketu. Vše osolíme, opepříme, dobře promícháme.
-
3
Připravíme zálivku z oleje, octa, medu a semínek fenyklu. Přísady důkladně promícháme a zálivkou přelijeme salát. Ihned podáváme.