Salát z těstovin s olivami a ančovičkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Tuňák obecný
  • 50 g Olivy černé
  • 120 g Fazolové lusky zelené
  • 220 g Těstoviny Fusilli - tříbarevné
  • 20 ml Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 10 ks Čekanka
  • 6 ks Ančovičky konzervované
  • 6 ks Rajčata Cherry
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 690 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 2761 mg
  • Bílkoviny 69 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 123.9 mg
  • Draslík 1274.4 mg
  • Vláknina 11187.8 mg
  • Vitamín A 11187.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.7 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve větším hrnci v osolené vodě uvaříme pokrájené fazolky, aby zachovaly barvu. Hned po uvaření je vložíme do studené vody a poté necháme odkapat. Ve vodě z fazolek uvaříme těstoviny na skus.

  • 2

    V mezičase na olivovém oleji opečeme filety tuňáka (z každé strany asi dvě minuty). Tuňáka před grilováním opepříme, osolíme a potřeme olejem. Hotového tuňáka dáme vychladnout.

  • 3

    Do velké mísy vsypeme okapané těstoviny, rajčátka, fazolky, ančovičky bez nálevu, vypeckované a rozpůlené olivy, posekanou petrželku, citronovou šťávu, podle potřeby osolíme, opepříme a dáme vychladit. Na závěr do salátu vmícháme tuňáka, z něhož jsme odstranili kůži a nakrájeli.

  • 4

    Salát podáváme v míse vyložené čekankovými listy (cca 10 listů).

Komentáře k receptu