Farfalle se sardinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 250 g Sardinka obecná
  • 350 g Těstoviny Farfalle
  • 120 g Rajčata
  • 200 g Cuketa
  • 40 g Petržel - nať
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 50 ml Olej olivový
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 536 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 526 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 320.8 mg
  • Vláknina 8982.5 mg
  • Vitamín A 8982.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sardinky vykucháme, odtrhneme jim hlavičku, vyjmeme páteř, propláchneme je, jemně osušíme a pokrájíme na kousky. Cukety omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli a stroužek česneku, omyjeme cibuli, pokrájíme a česnek lehce podrtíme.

  • 2

    Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme je na proužky. Petrželku jemně nasekáme.

  • 3

    Do pánve nalijeme olej a osmažíme na něm cibuli a česnek tak, abychom je nechali zhnědnout. Přidáme kolečka cuket a za občasného zamíchání je 2-3 minuty smažíme.

  • 4

    Přidáme pokrájené sardinky a krátce je osmažíme, pak přidáme do pánve pokrájená rajčata, sůl a pepř a při střední teplotě vše 6-7 minut dusíme. Mezitím uvaříme těstoviny. Jakmile budou al dente, scedímee je a promícháme s připravenou omáčkou se šproty a cuketami. Hotový pokrm posypme nasekanou petrželkou a horký podáváme.

Komentáře k receptu