Houbová omáčka s anglickou slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Lišky čerstvé
  • 75 g Anglická slanina
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 5 g Petržel - nať
  • 30 g Základní světlá omáčka
  • 200 ml Víno červené
  • 200 ml Zvěřinový vývar
  • 2 ml Likér bylinný - Strega
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 213 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 219 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 21.8 mg
  • Draslík 187.6 mg
  • Vláknina 1844.8 mg
  • Vitamín A 1844.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibulku se slaninou. Směs cibule, slaniny a másla promícháme s nakrájenými liškami. Poté zalijeme červeným vínem a zvěřinovým vývarem, přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme.

  • 2

    Jakmile omáčka mírně zhoustne, přimícháme k ní petrželku a základní hnědou omáčku. Vše dochutíme likérem, solí, pepřem a chilli kořením.

  • 3

    Hotovou omáčku podáváme ke zvěřině.

Komentáře k receptu