Houbová omáčka s anglickou slaninou
Suroviny
- 100 g Lišky čerstvé
- 75 g Anglická slanina
- 30 g Máslo čerstvé
- 5 g Petržel - nať
- 30 g Základní světlá omáčka
- 200 ml Víno červené
- 200 ml Zvěřinový vývar
- 2 ml Likér bylinný - Strega
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 213 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 15 g
- Sodík 219 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 21.8 mg
- Draslík 187.6 mg
- Vláknina 1844.8 mg
- Vitamín A 1844.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibulku se slaninou. Směs cibule, slaniny a másla promícháme s nakrájenými liškami. Poté zalijeme červeným vínem a zvěřinovým vývarem, přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme.
-
2
Jakmile omáčka mírně zhoustne, přimícháme k ní petrželku a základní hnědou omáčku. Vše dochutíme likérem, solí, pepřem a chilli kořením.
-
3
Hotovou omáčku podáváme ke zvěřině.