Orecchiette s mušlemi a hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 875 kcal
- Sacharidy 104 g
- Tuky 31 g
- Sodík 1106 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 104 g
- Cholesterol 56 mg
- Draslík 1201.7 mg
- Vláknina 14022.5 mg
- Vitamín A 14022.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 70.9 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupejeme šalotku a nasekáme. Do pánve nalijeme 2 lžíce oleje a nasekáme šalotku a osmažíme. Přidáme hrášek, smažíme, přidáme sůl a pepř. Přilijeme horkou vodu a povaříme 10-12 minut.
-
2
Mušličky scedíme, dáme do pánve, posypeme nasekanou petrželkou, zalijeme olejem a bílým vínem. Při střední teplotě necháme pod pokličkou otevřít. Vyloupeme ze skořápek a dáme do mísy. Skořápky vyhodíme. Jemně scedíme tekutinu, v níž se vařily, a uchováme.
-
3
K měkkému hrášku přidáme vyloupané mušličky se 3-4 lžícemi uschované tekutiny z vaření a vše povaříme. Uvedeme do varu dostatečné mnosžtví vody, osolíme a dáme vařit těstoviny. Těstoviny al dente scedíme, promícháme s omáčkou s vyloupanými mušličkami a hráškem. Hotový pokrm posypeme petrželkou a podáváme.