Orecchiette s mušlemi a hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hrášek
  • 60 g Petržel - nať
  • 100 g Olej olivový
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý celý
  • 350 g Těstoviny Orecchiette
  • 800 g Mušle slávky
  • 100 ml Víno bílé
  • 2 ks Šalotka
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 875 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1106 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 104 g
  • Cholesterol 56 mg
  • Draslík 1201.7 mg
  • Vláknina 14022.5 mg
  • Vitamín A 14022.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 70.9 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupejeme šalotku a nasekáme. Do pánve nalijeme 2 lžíce oleje a nasekáme šalotku a osmažíme. Přidáme hrášek, smažíme, přidáme sůl a pepř. Přilijeme horkou vodu a povaříme 10-12 minut.

  • 2

    Mušličky scedíme, dáme do pánve, posypeme nasekanou petrželkou, zalijeme olejem a bílým vínem. Při střední teplotě necháme pod pokličkou otevřít. Vyloupeme ze skořápek a dáme do mísy. Skořápky vyhodíme. Jemně scedíme tekutinu, v níž se vařily, a uchováme.

  • 3

    K měkkému hrášku přidáme vyloupané mušličky se 3-4 lžícemi uschované tekutiny z vaření a vše povaříme. Uvedeme do varu dostatečné mnosžtví vody, osolíme a dáme vařit těstoviny. Těstoviny al dente scedíme, promícháme s omáčkou s vyloupanými mušličkami a hráškem. Hotový pokrm posypeme petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu