Křepelky na rajčatech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 490 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 13 g
- Sodík 417 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 124.7 mg
- Draslík 638.3 mg
- Vláknina 4773.2 mg
- Vitamín A 4773.2 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozpálíme máslo a na něm zprudka orestujeme křepelky ze všech stran. Přidáme cibuli, rozmixovaná rajčata, osolíme, opepříme, zalijeme vínem a na mírném ohni vaříme, dokud maso není měkké.
-
2
Křepelky vyjmeme a uchováme v teple. Do zbylé šťávy v hrnci přilijeme vodu, vhodíme rýži a vaříme na mírném ohni 15-20 minut, až je rýže měkká.
-
3
Porce rýže tvarujeme naběračkou, servírujeme s křepelkami.