Fusilli s chobotničkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 622 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 22 g
- Sodík 815 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 60 mg
- Draslík 657.8 mg
- Vláknina 9290 mg
- Vitamín A 9290 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.8 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme chobotničky, sloupneme vnější blánu, vykucháme, odstraníme oči a zobáček, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupeme česnek a cibuli. Cibuli jemně nasekáme a stroužky česneku lehce podrtíme.
-
2
Spaříme rajčata a nahrubo nasekáme. Pažitku pokrájíme najemno.
-
3
Na oleji osmažíme nasekanou cibuli a rozmačkaný česnek. Přidáme chobotničky a zprudka smažíme. Osolíme, opepříme a odložíme stranou.
-
4
Osmažíme cibuli, přidáme rajčata a dusíme je při vyšší teplotě asi 5 minut. Osolíme a opepříme čerstvě namletým pepřem.
-
5
Chobotničky vložíme zpět do pánve a dusíme, vmícháme pažitku.
-
6
Dáme vařit těstoviny. Hotové těstoviny scedíme, promícháme s omáčkou a chobotničkami.
-
7
Hotový pokrm posypeme pažitkou a horký podáváme.