Polévka z batátů a žlutých paprik
Suroviny
- 90 g Brambory rané
- 50 g Celer bulvový
- 80 g Cibule
- 50 g Pórek
- 5 g Kurkuma
- 15 g Cukr moučkový
- 20 g Chilli omáčka
- 5 g Muškátový květ
- 100 g Paprika žlutá
- 180 g Brambory sladké (Batáty)
- 150 g Kukuřice
- 850 ml Vývar zeleninový
- 30 ml Citronová šťáva
- 2 ml Olej rostlinný
- 1 ks Česnek
- 2 ks Bobkový list
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 342 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 10 g
- Sodík 1018 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 3.8 mg
- Draslík 621.6 mg
- Vláknina 9086.5 mg
- Vitamín A 9086.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 72.5 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celer, brambory, batáty a pórek nakrájíme. Cibuli, pórek, česnek a celer vložíme do velkého hrnce a opékáme pří vysoké teplotě za stálého míchání cca 5 minut, dokud zelenina nezměkne. Nesmí změnit barvu.
-
2
Přidáme brambory, kurkumu, batáty, muškátový květ, bobkový list a vývar. Vše smícháme a přivedeme do varu. Teplotu snížíme a pozvolna vaříme cca 20 minut, dokud zelenina nezměkne.
-
3
V hrnci rozehřejeme olej, přidáme kukuřici a zprudka opékáme dozlatova. Odstavíme a promícháme s chilli omáčkou. Vyjmeme bobkový list, přidáme pečenou papriku, cukr a citronovou šťávu, vše dohladka rozmixujeme.