Vepřová roláda plněná paprikami
Suroviny
- 200 g Vepřové maso mleté
- 700 g Vepřová kýta
- 100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Paprika červená
- 2 ks Paprika žlutá
- 0.5 ks Bujón hovězí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Solamyl
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 0.13 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 708 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 52 g
- Sodík 620 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 174.1 mg
- Draslík 892.7 mg
- Vláknina 2289.8 mg
- Vitamín A 2289.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 111.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 53 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné papriky nakrájíme na kostičky, polovinu červené papriky necháme stranou. Zbylou papriku promícháme s mletým masem, osolíme a opepříme.
-
2
Omytou kýtu upravíme na plát a potřeme mletým masem. Svineme do rolády a převážeme. Maso zprudka opečeme na rozehřátém másle a potom pečeme pod pokličkou v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 90 minut. Během pečení maso obracíme a podléváme.
-
3
Papriku vsypeme do smetany, uvedeme do varu, osolíme, opepříme a přidáme kousek bujónu. Zahustíme solamylem a nakonec vmícháme rozdrobený sýr a nakrájenou pažitku.
-
4
Upečenou roládu nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou.