Vepřová roláda plněná paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Vepřové maso mleté
  • 700 g Vepřová kýta
  • 100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Paprika červená
  • 2 ks Paprika žlutá
  • 0.5 ks Bujón hovězí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 0.13 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 708 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 620 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 174.1 mg
  • Draslík 892.7 mg
  • Vláknina 2289.8 mg
  • Vitamín A 2289.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 111.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 53 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné papriky nakrájíme na kostičky, polovinu červené papriky necháme stranou. Zbylou papriku promícháme s mletým masem, osolíme a opepříme.

  • 2

    Omytou kýtu upravíme na plát a potřeme mletým masem. Svineme do rolády a převážeme. Maso zprudka opečeme na rozehřátém másle a potom pečeme pod pokličkou v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 90 minut. Během pečení maso obracíme a podléváme.

  • 3

    Papriku vsypeme do smetany, uvedeme do varu, osolíme, opepříme a přidáme kousek bujónu. Zahustíme solamylem a nakonec vmícháme rozdrobený sýr a nakrájenou pažitku.

  • 4

    Upečenou roládu nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou.

Komentáře k receptu