Artyčoky plněné hovězím masem
Suroviny
- 1 g Paprika mletá sladká
- 1 g Sůl
- 3 g Petržel - nať
- 200 g Hovězí maso mleté
- 30 g Sýr Gruyére
- 1 g Pepř černý mletý
- 1 g Kmín celý
- 8 g Harissa pasta
- 15 g Protlak rajčatový
- 6 ml Citronová šťáva
- 20 ml Olej olivový
- 1 ks Cibule
- 8 ks Artyčoky
- 2 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1023 kcal
- Sacharidy 215 g
- Tuky 17 g
- Sodík 2078 mg
- Bílkoviny 71 g
- Uhlovodany 214 g
- Cholesterol 161.9 mg
- Draslík 7675.9 mg
- Vláknina 217297 mg
- Vitamín A 217297 mg
- Vitamín B6 2.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 238.1 mg
- Vitamín E 4.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z očištěných a omytých artyčoků odstraníme srdíčko. Artyčoky poté zakapeme citronovou šťávou a vložíme do hrnce s osolenou vodou. Takto připravené artyčoky přivedeme k varu a vaříme 10 minut.
-
2
Jedno ze dvou vajec uvaříme. Jakmile je vejce vařené, odstraníme z něj skořápku a spolu s petrželkou najemno nasekáme.
-
3
Umleté hovězí maso promícháme se strouhaným sýrem, nasekaným vejcem a petrželkou a osolíme, opepříme a pokmínujeme. Nakonec ještě promícháme se syrovým vejcem.
-
4
Ochucené maso rozdělíme do uvařených artyčoků. Artyčoky plněné masem vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 200 stupňů Celsia 40 minut.
-
5
Nyní připravíme omáčku. Najemno nakrájenou cibulku opečeme na oleji. Jakmile cibulka zhnědne, přidáme k ní rajský protlak, harrisu a mletou papriku. Vše nakonec dle chuti osolíme a opepříme. Celou směs vaříme na mírném plameni 5 minut.
-
6
Upečné artyčoky přeložíme do zapékací mísy s omáčkou a za občasného polévání vršků artyčoků dusíme ještě 45 minut.