Rajčatový sorbet

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Rajčata
  • 100 g Rak říční
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Omáčka hot salsa
  • 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 64 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 111 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 35.7 mg
  • Draslík 359.7 mg
  • Vláknina 3035 mg
  • Vitamín A 3035 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozmixujeme oloupaná rajčata s trochou šťávy pomocí ručního ponorného mixéru.

  • 2

    Vmícháme citronovou kůru a omáčku hot salsa. Dochutíme solí, cukrem, kajenským pepřem a mletým koriandrem.

  • 3

    Opereme a osušíme bazalku, pokrájíme ji na nudličky a vetřeme společně se zakysanou smetanou.

  • 4

    Vše dohromady zmrazíme asi na 2-3 hodiny, občas promícháme. Napůl zmrzlý sorbet dáme do pohárů a pokryjeme masem z raků.

  • 5

    Ozdobíme bylinkami.

Komentáře k receptu