Rajská polévka s makrelou
Suroviny
- 200 g Makrela - filety
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 0.5 kávová lžička Chilli papričky - vločky
- 4 ks Rajčata
- 5 ks Galgan
- 4 ks Šalotka
- 1 ks Citronová tráva
- 4 ks Pažitka
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Vývar zeleninový
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- 3 polévková lžíce Tamarindová pasta
- 1 polévková lžíce Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 524 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1396 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 39.8 mg
- Draslík 2079.4 mg
- Vláknina 13924.2 mg
- Vitamín A 13924.2 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 112.4 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z makrelích filet odstraníme případnou kůži, maso nakrájíme a zbavíme případných kůstek. Rozkrojíme rajčata, odstraníme jádřince a nakrájíme dužinu na kostičky.
-
2
Ve větším hrnci povaříme vývar, citronovou trávu, galgán nakrájený na kostičky, na jemno nakrájenou šalotku a česnek asi 15 minut.
-
3
Přidáme rybí maso, chilli vločky, rybí omáčku, rajčata, tamarindovou šťávu a cukr. Zlehka vaříme asi 5 minut, dokud se vše řádně neprohřeje.
-
4
Servírujeme posypané pažitkou.