Pečené chlebíčky s rozinkami, pistáciemi a mandlemi
Suroviny
- 10 ml Brandy peach
- 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Citronová kůra
- 1.5 šálek Mouka polohrubá
- 0.5 šálek Cukr krupice
- 0.5 šálek Polenta
- 0.5 šálek Mandle
- 0.5 šálek Pistácie
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Hrozinky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 360 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 19 g
- Sodík 247 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 42.7 mg
- Draslík 323.5 mg
- Vláknina 7917.1 mg
- Vitamín A 7917.1 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo utřeme s cukrem. Smícháme mouku, sůl, prášek do pečiva, kůru, polentu, ušlehané vejce a brandy, vytvoříme těsto. Přidáme mandle, pistácie a hrozinky. Z těsta vytvoříme dva válečky.
-
2
Pečeme je na vymazaném plechu asi třicet minut. Oba kusy po vychladnutí nakrájíme na plátky a dopékáme ještě deset minut. Po vychladnutí podáváme.