Fíky na medu a víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Fíky čerstvé
  • 500 ml Víno bílé
  • 1 ks Pomeranče
  • 8 ks Hřebíček
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 ks Skořice celá
  • 0.333333 šálek Med včelí
  • 1.25 šálek Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.25 šálek Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 400 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 57.3 mg
  • Draslík 365.7 mg
  • Vláknina 14025.2 mg
  • Vitamín A 14025.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Víno, med, cukr v kastrolu zahříváme, až se cukr rozpustí. Hřebíčky napícháme do pomeranče a spolu s fíky a skořicí je přidáme do sirupu. Povaříme deset minut, necháme vychladnout.

  • 2

    Dvě třetiny šlehačky s vanilkovým luskem přivedeme do varu a necháme vychladnout asi tak půl hodiny. Vyjmeme lusk. Zbytek šlehačky a špetku cukru rozmícháme a lehce ušleháme.

  • 3

    Servírujeme okamžitě.

Komentáře k receptu