Rýže na česneku a víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Parmezán
  • 20 ml Voda pitná
  • 170 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Šafrán
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 0.25 šálek Petržel - nať
  • 1.5 šálek Rýže loupaná
  • 0.56 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 677 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1254 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 20.4 mg
  • Draslík 290 mg
  • Vláknina 5467 mg
  • Vitamín A 5467 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme prolisovaný česnek, nasekanou petrželku a citronovou kůru. Šafrán vymácháme v 20 ml horké vody. Na másle osmahneme nasekanou cibuli. Vložíme rýži, po dvou minutách přilijeme víno, přidáme šafrán i s vodou a povaříme, dokud se víno nevsákne do rýže. Přilijeme dva a půl šálku vývaru, vaříme, dokud se opět nevsákne. Přilijeme i další vývar, až rýže změkne.

  • 2

    Pokrm osolíme, opepříme a podáváme s nastrouhaným sýrem a česnekovou směsí.

Komentáře k receptu