Dva bochníky chleba s olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 832 kcal
- Sacharidy 141 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1522 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 141 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 823.9 mg
- Vláknina 21102.4 mg
- Vitamín A 21102.4 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli necháme na oleji zesklovatět. Olivy nasekáme. Mouku, sůl, droždí, petrželku, mátu, cibuli a olivy v míse zalijeme 500 ml vody. Směs zpracujeme do těsta a pokračujeme ještě deset minut. Pak ho necháme v čisté míse nakynout na dvojnásobný objem.
-
2
Z těsta zpracujeme dva bochníky, dáme je na vymazaný pečící plech a přikryjeme fólií, dokud nevykynou.
-
3
Bochánky pečeme čtyřicet minut.