Těstoviny s olivovou omáčkou
Suroviny
- 500 g Těstoviny konzumní
- 170 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Sůl
- 5 ks Ančovička - filety
- 1 ks Chilli paprička
- 4 ks Rajčata
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 5 l Voda pitná
- 0.666667 šálek Olivy černé
- 0.25 šálek Petržel - nať
- 0.25 šálek Bazalka
- 5 polévková lžíce Kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1014 kcal
- Sacharidy 106 g
- Tuky 53 g
- Sodík 699 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 33.8 mg
- Draslík 590.8 mg
- Vláknina 6347.3 mg
- Vitamín A 6347.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Umixujeme olivy bez pecek, kapary, filety, chilli papričku bez semen, olej, bazalku a petrželku. Rajčata na třicet sekund ponoříme do vařící vody, pak je oloupeme, nasekáme, odstraníme jádřince a přidáme k olivové směsi, kterou znovu promixujeme.
-
2
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme, promícháme s připravenou omáčkou a okamžitě podáváme.