Slaný koláč po italsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kostka Droždí
  • 400 g Mouka polohrubá
  • 125 ml Voda pitná
  • 100 ml Olej olivový
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Sůl mořská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 581 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1750 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 379.1 mg
  • Vláknina 8030 mg
  • Vitamín A 8030 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve 125 ml vlažné vody necháme stát droždí deset minut. Pak ho smícháme s moukou, mořskou solí a 40 ml oleje. S pomocí vody vytvoříme těsto. Deset minut těsto zpracováváme a pak ho necháme v teple pod utěrkou nakynout dvě a půl hodiny. Pak těsto ještě deset minut zpracováváme, dáme do olejem vymazané formy a necháme kynout dalších třicet minut.

  • 2

    Koláč uložíme do předehřáté trouby, polijeme zbytkem oleje, osolíme a pečeme až dvacet pět minut dozlatova.

  • 3

    Podáváme po vychladnutí.

Komentáře k receptu