Mandlový dort s sherry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 110 g Cukr krupice
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mandle mleté
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Pomerančová kůra
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 6 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 474 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 54 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 168.3 mg
  • Draslík 244.3 mg
  • Vláknina 5320.1 mg
  • Vitamín A 5320.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 6.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, 50 g cukru, másla, 1 vejce a 1 lžíce vody rychle vypracujeme těsto. Zabalíme je do fólie a necháme asi 30 minut v chladničce.

  • 2

    Zbylá vejce oddělíme a z bílků ušleháme pevný sníh. Žloutky s vanilkovým cukrem a 60 g cukru vyšleháme do pěny, přidáme mleté mandle, sherry, citronovou a pomerančovou kůru. Zlehka vmícháme ušlehaný sníh.

  • 3

    Těsto rozválíme a vyložíme jím dortovou formu včetně okrajů. Naplníme mandlovou hmotou a uhladíme.

  • 4

    Dort pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 30-40 minut.

  • 5

    Upečený dort posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu