Špagety s mořskou parmicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 672 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1221 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 73.5 mg
- Draslík 1040.3 mg
- Vláknina 9990 mg
- Vitamín A 9990 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.5 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Parmici vykostíme a vykrájejíme z ní plátky a pokrájíme na kousky. Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek a pak je nahrubo nasekáme.
-
2
Petrželku a bazalku nasekáme. Stroužek česneku lehce podrtíme. Vypeckujeme olivy a pokrájíme je na kousky. V pánvi rozehřejeme olej, dáme do něho česnek, pálivou papričku a trochu bazalky a česnek na něm lehce osmahneme.
-
3
Přidáme pokrájené rybí maso, opatrně ho obracíme a smažíme po všech stranách dozlatova. Přidáme nasekaná rajčata, špětku soli a špetku pepře a při střední teplotě vše za občasného zamíchání asi 6 minut podusíme. Nakonec přidáme olivy, zbylou nasekanou bazalku a petrželku.
-
4
V hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit těstoviny. Scedíme je ve chvíli, kdy budou al dente, promícháme je s omáčkou a horké podáváme.