Bigoli po sicilsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 481 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 18 g
- Sodík 530 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 123.9 mg
- Draslík 161.6 mg
- Vláknina 6490 mg
- Vitamín A 6490 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme těsto. Na vál prosejeme mouku, uprostřed uděláme důlek, vyklepneme do něho vajíčka, přidáme špetku soli, postupně přiléváme mléko, vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do průhledné fólie a necháme 30 minut odpočinout. Pak z něho vhodným nástrojem krájíme bigoli a pokládáme na lehce pomoučený vál.
-
2
Sardinky vykucháme, oškrábeme z nich šupiny, odtrhneme jim hlavičku, vykostíme je, propláchneme a pokrájíme na malé kousky. Oloupeme česnek, omyjeme ho, osušíme a lehce podrtíme. Opereme petrželku, omyjeme ji, osušíme a jemně nasekáme.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm česnek. Přidáme na kousky pokrájené sardinky a asi 4-5 minut je při střední teplotě smažíme. Trochu je osolíme, posypeme čerstvě mletým pepřem a nasekanou petrželkou.
-
4
Mezitím uvedeme ve velkém hrnci do varu dostatečné množství vody, osolíme a dáme do ní vařit bigoli. Jakmile budou al dente, scedíme je a promícháme se sardinkovou omáčkou. Hotový pokrm podáváme horký.
-
6