Fettuccine s tuňákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 703 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 34 g
- Sodík 1003 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 23.8 mg
- Draslík 512.8 mg
- Vláknina 7640 mg
- Vitamín A 7640 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.8 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si pesto. Bazalku, česnek a piniová semínka dáme do mixéru a trochu rozmixujeme. Přidáme špetku soli a opět mixujeme. Nakonec přidáme 1/2 oleje a všechno rozmixujeme na jemnou pastu. Přendáme ji do misky a za stálého míchání postupně přiléváme zbytek oleje.
-
2
Ve vařící vodě spaříme rajčata, zbavíme semínek a pokrájíme na kostičky. Šalotku jemně nasekáme. Omyjeme rybí maso a nakrájíme na kostky.
-
3
Do pánve nalijeme olej a osmažíme na něm nasekanou šalotku, přidáme kostky tuňáka a při vyšší teplotě je po všech stranách osmažíme dozlatova. Osolíme a opepříme, přidáme kostičky rajčat a vše 5-6 minut podusíme. Nakonec vmícháme pesto.
-
4
Uvaříme těstoviny, přidáme do pánve s tuňákem, promícháme, chvíli prohříváme a horké podáváme.