Bigoli s plody moře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Bazalka
  • 250 g Lilek
  • 120 g Cibule
  • 300 g Těstoviny Bucatini
  • 600 g Mušle srdcovky
  • 150 g Garnát obecný
  • 150 g Rak říční
  • 300 g Cuketa
  • 100 g Paprika žlutá
  • 50 g Petržel - nať
  • 5 g Pepř černý celý
  • 600 g Mušle slávky
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Víno bílé
  • 50 ml Olej olivový
  • 2 ks Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 846 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 696 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 171 mg
  • Draslík 1255.7 mg
  • Vláknina 9197.5 mg
  • Vitamín A 9197.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 100.5 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 40.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme slávky, mušličky, vyloupeme ocásky garnátů a raků, odstraníme z nich černé střívko a pokrájíme je na kousky. Ve 2 různých pánvích postavíme na sporák mušličky a slávky. Do každé dáme po 1 stroužku rozmačkaného česneku, 1/2 nasekané petrželky,

  • 2

    2 lžíce oleje a 1/2 bílého vína. Pánve zakryjeme pokličkou a prudce zvyšíme teplotu, mušličky a slávky necháme pod pokličkou otevřít. Potom je scedíme a vyloupeme ze skořápek. Skořápky vyhodíme. Tekutinu z obou pánví scedíme a uschováme.

  • 3

    Odkrojíme stopku lilku a pokrájíme ho, stejně jako cukety a papriky, rovněž na kosočtverečky, trochu osolíme a necháme okapat.

  • 4

    Cibuli nasekáme a osmažíme na zbývajícím oleji a másle tak, aby se nezbarvila. Přidáme na kousky pokrájené ocásky raka, garnáty a smažíme 2 minuty. Potom je vyndáme a udržujeme teplé. Vložíme do druhé pánve papriky a smažíme je rovněž 2 minuty, přidáme lilek a cukety a všechno ještě několik minut prudce podusíme.

  • 5

    K zelenině v pánvi přidáme špetku soli a mletého pepře, zmírníme teplotu a pod pokličkou vše ještě 15 minut podusíme. Nakonec přidáme plody moře, trochu tekutiny, kterou jste si uschovali, nasekanou bazalku a zbývající petrželku. Mezitím uvaříme těstoviny. Promícháme je s omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu