Husí drůbky zadělávané
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 198 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 9 g
- Sodík 273 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 101.6 mg
- Draslík 767 mg
- Vláknina 11715.3 mg
- Vitamín A 11715.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 121.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme a spaříme husí hlavu, krk, nohy a křídla. Musíme odstranit oči, zobák, sloupnout jazyk a vykrojit hltan, hrtan. Drůbky omyjeme ve studené vodě a nakrájíme.
-
2
Povaříme v osolené vodě na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, důkladně očištěný žaludek a srdce. Přidáme drůbky a vaříme doměkka.
-
3
Osmahneme na másle mouku do světle žluta, rozředíme vývarem z drůbků a povaříme na zahoustlou omáčku.
-
4
Přidáme k ochucení muškátový květ, vykoštěné drůbky a samostatně uvařený na růžičky rozporcovaný menší květák. Necháme krátce povařit a na konec zjemníme žloutkem.
-
5
Jako přílohu podáváme rýži, široké nudle nebo malé houskové knedlíčky.