Husí drůbky zadělávané

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Cibule
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Zelenina kořenová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Květák
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Husí drůbky
  • 1 špetka Muškátový květ
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 198 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 273 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 101.6 mg
  • Draslík 767 mg
  • Vláknina 11715.3 mg
  • Vitamín A 11715.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 121.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme a spaříme husí hlavu, krk, nohy a křídla. Musíme odstranit oči, zobák, sloupnout jazyk a vykrojit hltan, hrtan. Drůbky omyjeme ve studené vodě a nakrájíme.

  • 2

    Povaříme v osolené vodě na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, důkladně očištěný žaludek a srdce. Přidáme drůbky a vaříme doměkka.

  • 3

    Osmahneme na másle mouku do světle žluta, rozředíme vývarem z drůbků a povaříme na zahoustlou omáčku.

  • 4

    Přidáme k ochucení muškátový květ, vykoštěné drůbky a samostatně uvařený na růžičky rozporcovaný menší květák. Necháme krátce povařit a na konec zjemníme žloutkem.

  • 5

    Jako přílohu podáváme rýži, široké nudle nebo malé houskové knedlíčky.

Komentáře k receptu