Bucatini se žraločím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 593 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 20 g
- Sodík 573 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 31.9 mg
- Draslík 519 mg
- Vláknina 5490 mg
- Vitamín A 5490 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 87.3 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žraločí maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky. Ve vařící vodě spaříme rajčata a nahrubo pokrájíme.
-
2
Očistíme zelené papriky a pokrájíme na nepříliš tenké kroužky. Oloupeme česnek a nasekáme.
-
3
Do pánve nalijeme olej a osmažíme česnek, aby nezhnědl. Přidáme kroužky papriky a za občasného zamíchání podusíme. Přidáme kostky žraločího masa a 2-3 minuty dusíme. Vše zalijeme bílým vínem a prudce vyvaříme.
-
4
Přidáme pokrájená rajčata, sůl a čerstvě mletý pepř a při střední teplotě vše 7-8 minut dusíme. Přidáme oregano.
-
5
Přivedeme ve velkém hrnci k varu osolenou vodu a uvaříme těstoviny. Na servírovací míse těstoviny promícháme s připravenou omáčkou. Hotový pokrm podáváme horký.