Kuře s klobásou na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Klobása uzená
  • 400 g Rajčata
  • 600 g Kuřecí stehna
  • 80 ml Olej olivový
  • 100 ml Víno červené
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 14 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 617 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 322 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 124.5 mg
  • Draslík 690.8 mg
  • Vláknina 5749.3 mg
  • Vitamín A 5749.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.9 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Stehna nakrájíme na polovinu, cibuli na kolečka, stroužky a klobásy na plátky, rajčata nasekáme.

  • 2

    Kuřecí porce potřeme paprikou a osolíme, na oleji je opečeme dozlatova. Dáme je do zapékací mísy. Cibulku osmahneme na oleji, na dvě minuty přidáme česnek a klobásu. Pak i rajčata, bobkové listy, víno a povaříme, promícháme a nalijeme na kuře.

  • 3

    Maso v troubě pečeme přikryté čtyřicet pět minut. Pak ho osolíme a pokračujeme bez zakrytí dvacet minut.

Komentáře k receptu