Linguine s tuňákovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 633 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 22 g
- Sodík 665 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 28.5 mg
- Draslík 591.6 mg
- Vláknina 5855 mg
- Vitamín A 5855 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme cibuli, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme česnek, omyjeme a lehce rozmačkáme. Vypeckujeme olivy a nadrobno pokrájíme. Omyjeme maso z tuňáka, osušíme a pokrájíme na kostičky.
-
2
Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme, oloupeme, zbavíme semínek a nahrubo pokrájíme. Opereme a osušíme bazalku a petrželku. Nasekáme nadrobno.
-
3
Do pánve nalijeme olej a osmažíme cibuli a česnek, ale nenecháváme zhnědnout. Přidáme kostičky tuňáka a za častého míchání osmažíme po všech stranách. Přidáme pokrájená rajčata, olivy, kapary, sůl a
-
4
černý mletý pepř a při střední teplotě 10-12 minut dusíme. Omáčku posypeme natrhanými lístky bazalky a nasekanou petrželkou.
-
5
Ve velkém hrnci uvedeme do varu dostatečné množství osolené vody a uvaříme těstoviny. Hotové těstoviny dáme na servírovací mísu a zalijeme omáčkou z tuňáka. Hotový pokrm podáváme horký.