Linguine s tuňákovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Pepř černý mletý
  • 350 g Těstoviny Linguine
  • 300 g Tuňák obecný
  • 300 g Rajčata
  • 50 g Olivy černé
  • 60 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 60 g Bazalka
  • 30 g Kapary
  • 60 ml Olej olivový
  • 1 ks Cibule
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 633 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 665 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 28.5 mg
  • Draslík 591.6 mg
  • Vláknina 5855 mg
  • Vitamín A 5855 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme cibuli, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme česnek, omyjeme a lehce rozmačkáme. Vypeckujeme olivy a nadrobno pokrájíme. Omyjeme maso z tuňáka, osušíme a pokrájíme na kostičky.

  • 2

    Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme, oloupeme, zbavíme semínek a nahrubo pokrájíme. Opereme a osušíme bazalku a petrželku. Nasekáme nadrobno.

  • 3

    Do pánve nalijeme olej a osmažíme cibuli a česnek, ale nenecháváme zhnědnout. Přidáme kostičky tuňáka a za častého míchání osmažíme po všech stranách. Přidáme pokrájená rajčata, olivy, kapary, sůl a

  • 4

    černý mletý pepř a při střední teplotě 10-12 minut dusíme. Omáčku posypeme natrhanými lístky bazalky a nasekanou petrželkou.

  • 5

    Ve velkém hrnci uvedeme do varu dostatečné množství osolené vody a uvaříme těstoviny. Hotové těstoviny dáme na servírovací mísu a zalijeme omáčkou z tuňáka. Hotový pokrm podáváme horký.

Komentáře k receptu