Holoubata na chlebu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 884 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 43 g
- Sodík 876 mg
- Bílkoviny 67 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 311.9 mg
- Draslík 969.5 mg
- Vláknina 7520 mg
- Vitamín A 7520 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Holoubata rozpůlíme, okořeníme solí a pepřem a opečeme na másle. Zalijeme vínem a pod poklicí dusíme v troubě cca 25 minut.
-
2
Poté holoubata vyndáme, zhruba odkostíme a maso necháme v teple. Do šťávy vmícháme koňak, jemně nakrájenou pomerančovou kůru s prolisovanými sardelkami a játra z holoubat. Poté ještě asi 10 minut dusíme.
-
3
Půlky holoubat klademe na opečené plátky chleba a zalijeme trochou bujónu. Zbývající bujón podáváme v omáčníku.